Slepi, slabovidni in njihovi prijatelji vabljeni od 8. do 10. maja 2017 na tridnevni izlet v Semberijo – severno vzhodni del Bosne.

BIH

Bijeljina je občinski center ravninske Semberije. Na severu sega do reke Save in na vzhodu do reke Drine. Po podpisu Daytonskega sporazuma leta 1995 je občina Bijeljina v celoti vključena v entiteto Republika srbska.
Program: 8.maja 2017 ob 5:15 odhod avtobusa izpred Društva slepi Celje, vožnja mimo Zidanega mosta in Sevnice do meje s Hrvatsko (preverite veljavnost osebnega dokumenta). Predviden prihod s vmesnim postankom v Bijeljno in nato do Etno sela Stanišiči, kjer se bomo nastanili. Popoldanski ogled le tega z vodenjem lokalnega vodiča (vodstvo vse tri dni). Polovica vasi je zgrajena iz lesa, polovica iz kamna. Ribniki in potočki nam pričarajo muzej postavljen v naravo. Večerja.
9.maja 2017 po zajtrku ogled manastira Tavna, ogled muzeja Semberijv v mestnem parku in lokalni vodič nam bo predstavil Bijeljino. Prosto do večerje ob domači glasbi.
10. maja 2017 se po zajtrku v hotelu odpravimo na tržnico, nato nas bo pot vodila v Semberijsko selo in v »etno domačinstvu Todorović« na jedačo in pijačo ( možen bo nakup domačih mesnih izdelkov(klobas, slanine, prekajenega mesa…) Popoldan nas čaka vožnja proti domu.
Cena izleta, ki zajema dve nočitvi z zajtrkom, dve večerji, ena malica, eno kosilo, vstpnine, lokalni vodič, avtobusni prevoz in vodenje izleta je 130 € in 2 € turistične takse(za tiste brez potrdila o invalidnosti).
Prijave s plačilom kavcije 30 € (vrstni red prijav je vrstni red sedežev v avtobusu) sprejemam najkasneje do 25. aprila 2017, oziroma do zasedenosti avtobusa. Potovanje ne bo utrujajočein se ga lahko udeleži vsak, seveda na svojo odgovornost.
Informacije in prijava pri Ediju na tel. O41 425 500.