Telekom Slovenije članom ZDSSS lahko ponudi dva paketa za dvomesečno brezplačno testiranje storitve E- oskrba v poletnih mesecih (od junija do avgusta), po izbiri uporabnika. Uporabniki naj bodo iz Ljubljane ali okolice, ker bo to podjetju omogočilo bolj učinkovito izvedbo montaže.

E-oskrba je storitev, ki jo razvija Telekom Slovenije. Gre za sodobne storitve in rešitve s področja zdravja in oskrbe na daljavo, ki so namenjene zasebnim (kroničnim bolnikom, starejšim osebam, svojcem, skrbnikom) kot tudi poslovnim uporabnikom (izvajalcem zdravstvenih in socialnih storitev ipd.).

Starejšim, invalidom, bolnikom s kroničnimi boleznimi, bolnikom po težjih operativnih posegih in osebam z demenco omogoča samostojnejše bivanje na njihovem domu in širšem okolju, kot npr v varovanem stanovanju, domu starejših, 24 ur na dan omogoča enostaven in hiter klic na pomoč v primeru padca ali nenadne slabosti ter organizacijo pomoči.

V bivališču uporabnika je nameščena oprema, ki omogoča sproženje klica na pomoč s pritiskom na gumb na obesku ali na varovalni enoti. Posebna dodana vrednost opreme je, da omogoča opozarjanje tudi v primeru, ko zaradi npr. padca, nezavesti ali slabosti uporabnik ne more pritisniti na gumb. V takšnem primeru se samodejno (prek senzorjev) sproži opozorilo centru in svojcem na mobilni telefon, da pri uporabniku nekaj ni v redu. Pomoč organizira medicinsko osebje asistenčnega centra in o tem obvesti svojce.

Člani, ki bi storitev radi preizkusili, naj to sporočijo po telefonu 01 4700 218 (Poloni Car) ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., najkasneje do 15. maja 2017. Testiranje bodo ponudili dvema članoma, ki bosta za to prva izrazila interes.