Vabimo vas na:

Vodstvo po razstavi NIKOLI JIM NI BILO BOLJE?

DATUM: 27. 6. 2017

URA: 16:00

KRAJ: Muzej novejše zgodovine Slovenije, v Cekinovem gradu sredi parka Tivoli (Celovška cesta 23, blizu Hale Tivoli)

CENA: Vstopnina v muzej je brezplačna. Za vodstvo plača vsak obiskovalec 1 EUR ali pa je vodenje 10 EUR za skupino, če je ta manjša od 10 oseb.

OPIS razstave:

Gostujoča razstava NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? Muzeja zgodovine Jugoslavije prikazuje modernizacijo vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Razstava je zamišljena kot potujoča partnerska razstava, z željo da muzeji v katerih je predstavljena, aktivno sodelujejo v ustvarjanju njene vsebine z gradivom – predmeti iz lastnih zbirk in s predmeti, ki jih podarijo ali posodijo obiskovalci muzeja. S tem se že postavljenemu okviru razstave doda lokalni kontekst vsakdanjega življenja v različnih delih Jugoslavije in ustvari uravnotežena slika/pogled na čas med letoma 1945 in 1990. Predstavljene teme najpogosteje vzbujajo nostalgične občutke, pokažejo pa tudi na potrebo po kritičnem premisleku skupne preteklosti in razvijanju zavesti o pozitivni in negativni skupni dediščini ter njenem vplivu na sodobne identitete novih držav, kot pravi avtorica razstave Ana Panić. V Ljubljani je razstava NIKOLI JIM NI BILO BOLJE? na ogleda samo še do 30. junija 2017, zato ne zamudite zadnje priložnosti za obisk! Več o razstavi na: http://www.muzej-nz.si/?p=5760.

Uporabne informacije:

Zborno mesto vseh zainteresiranih obiskovalcev razstave je ob 15.50 pred vhodom v muzej. Parkiranje je možno na parkirišču v Tivoliju. Do postajališča Tivoli na Celovški cesti se lahko pripeljete z avtobusi mestnega prometa: 1, 3, 5, 7, 8 in 25. Obljubljeno nam je bilo, da se bo dalo nekatere predmete tudi otipati.

Ogled razstave sva pripravili mag. Sandra Jenko iz Slovenskega gledališkega inštituta in Slavica Bukovec Zupanič, po razstavi pa bo vodila kustosinja Nataša Robežnik.

Morebitne informacije na GSM: 041 436 957.

Vljudno vabljeni!