Številka: DS/ 73

 

Datum: 5. 1. 2018

 

VABILO

 

SSI – slepi in slabovidni intelektualci v ZDSSS vas vabimo na 1. študijski dan SSI v l. 2018, in sicer na obisk razstave

 

ŽELEZNODOBNE ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV

 

v torek, 16. januarja 2018 ob 15.30.

Na 1. letošnjem študijskem dnevu SSI si bomo pod strokovnim vodstvom soavtorja dr. Boštjana Laharnarja ogledali najnovejši del stalne razstave Narodnega muzeja Slovenije. Ob izjemnem arheološkem gradivu iz naših krajev bomo spoznali okoliščine, v kakršnih so se na ozemlje Slovenije prenesle, ali se tu samostojno razvile tako zahtevne metalurške tehnologije in zapletena umetnostna figuralika kot avtohtoni začetki denarnega gospodarstva in lokalne pisave.

 

Zbor udeležencev bo ob 15.15 v Narodnem muzeju (vhod z Valvasorjeve) v Ljubljani. Člani Zveze in njihovi spremljevalci so plačila vstopnine oproščeni, stroške vodenja (15 €) pa bomo razdelili med udeležence in jih zbrali pred začetkom.

 

Rok prijave za udeležbo na študijskem dnevu je do petka, 12. 1. 2018. Udeleženci študijskega dneva se prijavijo neposredno Dušanu Sterletu na e-naslov (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), ali na telefon 01/47 00 261.

 

Prijav za srečanje ne zbirajo MDSS, ampak so samo naprošena, da zainteresirane člane obvestijo preko svojih komunikacijskih poti.

 

Veselimo se novega zanimivega študijskega dneva in srečanja z vami.

 

Jožef Gregorc,

predsednik SSI

 

Azra Seražin,

tajnica ZDSSS

 

Matej Žnuderl,

predsednik ZDSSS