Spoštovani,

obveščamo vas, da bo Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije organizirala jesenski tečaj ročnih del, ki bo potekal v Domu oddiha Zveze na Okroglem od petka, 19. oktobra 2018 s pričetkom ob 10. uri, do nedelje 21. oktobra 2018, z zaključkom ob 13. uri. Prihod udeleženk na Okroglo je možen že v četrtek, 18. oktobra 2018 od 18. ure dalje. Kot je že v navadi se udeleženke lahko v četrtek naročijo na večerjo.

Vse udeleženke tečaja prosimo, da s seboj prinesejo svoj šivalni pribor (šivanke, škarje, pletilke, kvačke,…) in material (volna, preja za kvačkanje,...) ter tudi tokrat z nami podelijo svoje izkušnje na področju ročnih del. Udeleženkam bo pomoč in nasvete nudila Marinka Koželj iz MDSS Kranj.

Ker je leto 2018 posvečeno obeleževanju 100-letnice Knjižnice slepih in slabovidnih, bomo v petek ob 10.00 uri za udeleženke tečaja pripravili voden pogovor o Minki Skaberne, pobudnici knjižnice, in o ženskah v naši organizaciji. Pogovor bosta vodili dr. Petra Testen in dr. Saša Poljak Istenič iz ZRC SAZU, na dogodek pa bomo povabili tudi ostale zainteresirane člane. V soboto popoldne pa se bomo odpravili na voden sprehod (za tiste, ki težje hodijo bo poskrbljeno) po bližnji okolici našega doma. Med drugim bomo izvedeli marsikaj zanimivega o dobrotniku Tomu Zupanu. V primeru slabega vremena bomo imeli program v vili Toma Zupana.

 Udeleženke se prijavite na Zvezi po pošti Groharjeva cesta 2, 1000 Ljubljana, po telefonu 01 4700 218, ali e-mailu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest, najkasneje do ponedeljka, 15. oktobra 2018.

Za dodatne informacije lahko pokličete Polono Car na telefonsko številko 01 47 00 218 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Stroške nastanitve in prevoza krijejo udeleženke same, stroške, ki bodo nastali v zvezi s predstavljenimi vsebinami pa ZDSSS.

Udeleženke, ki bi želele koristiti prevoz z MDSS Ljubljana se prijavite na telefonski številki 01 25 22 360. Cena prevoza je 6 EUR v eno smer.

Lepo pozdravljeni,

MDSS Ljubljana

Štefan Kušar                                                    Matej Žnuderl

Tajnik ZDSSS                                                  Predsednik ZDSSS